Vylepšete svůj dvorek dětskou skluzavkou

Pro zábavné aktivní rodinné chvíle lze vlastní dvůr vylepšit některými věcmi, které umožní dětem postupně poznávat funkčnost a ohebnost vlastního těla a uvědomit si vývojové vady a také zároveň posílit svalovou soustavu.

Dětské skluzavky jsou skvělým začátkem, jak dítě motivovat k pohybu zábavou. Jako dalším krokem lze pořídit síťové lanové lezecké vybavení, které zlepší motoriku dítěte.

Výběr skluzavky pro své dítě pečlivě zvažte

I menší hřiště může být pro děti mimořádným zpestřením, místem, kde mohou rozvíjet svůj fyzický potenciál a bavit se po celé hodiny. V případě, že máte zahradu, je ideální vytvořit si na ní hřiště. Ať tak či onak, při výběru se pořádně zapotíte. Na výběr je nepřeberné množství skluzavek pro děti.

slide for children 2

Ovšem na trhu najdete i různá rozšíření jako hrací věže a hrací domky, a to i s různými druhy doplňků. Všechny komponenty jsou vyrobeny z kvalitního borovicového dřeva, odolného plastu a odolného kovu. Dřevo je povrchově ošetřeno proti klimatickým vlivům. Ale pozor! Všechny dětské skluzavky a doplňky musí splňovat požadavky na normy EN 71 na bezpečnost hraček.

Nezapomínejte na rozměry pozemku!

V první řadě je třeba vzít v úvahu rozměry vašeho dvorku, zahrady či jiného místa, kam chcete skluzavku umístit. Do malé předzahrádky by bylo obtížné umístit rozsáhlou hrací plochu například i s pískovištěm a skluzavkou. Musíte myslet na to, že hrací zóna musí mít kolem sebe dostatek prostoru, aby bylo možné předejít zranění, například při sjíždění po skluzavce nebo před houpačkou. Kromě toho zvažte počet dětí, které budou hřiště využívat.

slide for children

Nejdůležitější je kvalita materiálů

Hrací soupravy – jako je domeček se skluzavkou, se vyrábějí zásadně ze dřeva, kovu nebo plastu, případně z jejich kombinace. Každý kus je samostatně zpracován a každý spoj je pečlivě promyšlen, aby byla zaručena co největší bezpečnost. Dávejte pozor na blízkost nebezpečných látek v kovech a nátěrech, jako je olovo nebo azbest, který je rakovinotvorný! Nedoporučujeme kupovat vybavení dětského hřiště od nepotvrzených obchodníků. Vydejte se do profesionálního a certifikovaného obchodu. Zkontrolujte zde komponenty a před nákupem se ujistěte, že materiály jsou kvalitní, bezpečné a odolné vůči povětrnostním vlivům.

Dětská skluzavka 2

Zajistěte svým dětem bezpečí

I na nejbezpečnějším hřišti může dojít k velkým zraněním z nedbalosti! Obvykle proto je zásadní, aby děti při hře spravoval alespoň jeden dospělý, zejména v případě, že si na hřišti hrají děti různého věku. Abyste nebezpečí zranění eliminovali, řiďte se několika základními pravidly. Nikdy nedovolte, aby na hřišti bylo více dětí, než je určeno. Všechny součásti by měly být nainstalovány dle návodu. Doskok ze skluzavky i celé prostředí na hraní by mělo být na povrchu, který tlumí nárazy, tedy buď na trávě, nebo na mimořádně pružném povrchu. Pokud si pořídíte pískoviště, dejte přes něj na noc plachtu, aby si z něj zvířata neudělala záchodek.