Relaxování na zahradě: V zahradní síti vám bude jako v nebi

Relaxování si každý představuje trochu jinak. A zároveň každý z nás má jedinečné návyky, které nám vyhovují. Ovšem natáhnout se do sítě a nechat se chvíli jen tak houpat, to pomůže zrelaxovat všechny.

Zahradní houpací síť nemusí být ani zavěšená mezi dva stromy, protože na trhu najdete i jiné vylepšení zahradní sítě!

Zahradní houpací sítě

Výběr předmětů pro relaxování je skutečně široký. Záleží jen na vás, zda si vystačíte s křeslem, křesílkem, lehátkem, sedačkou nebo houpací sítí, nebo zda si chcete pořídit pohodlnou sedací soupravu, díky níž se budete cítit jako v obývacím pokoji. Ale spíše, než sledování televize vás bude bavit pohled na západ slunce.

Každý si může užívat houpání, a není k tomu potřeba ani obrovský pozemek plný stromů. Houpací křesla, které můžete mít doma. A v případě, že na vaší zahradě nemáte dva silné stromy, nemusíte se hned vzdávat houpacích sítí! Stačí si jen pořídit stojan, a to buď kovový, nebo z obyčejného dřeva, na který síť jen zavěsíte.

garden hammock 3

Jak lze houpací síť zavěsit?

Máte na zahradě dostatek stromů, mezi které můžete síť zavěsit? Také ji zavěsíte v pergole mezi tyče nebo různé sloupky. Pokud tuto možnost nemáte, pořiďte si zahradní houpací síť se stojanem, kterou můžete v tu chvíli umístit na libovolné místo ve vaší zahradě. V případě, že síť využijete spíše uvnitř, můžete ji ukotvit do zdi nebo za futra. Tu se stojanem je třeba mít doma na koberci nebo na podložce, abyste nepoškodili podlahu.

Materiály houpacích sítí

Zahradní houpací síť ze síťoviny je asi nejčastější. V letních dnech mohou být pohodlné, protože vás nezahřejí, ale leckdo se v nich může cítit jako balená šunka. Lákové modely pro vás mohou být pohodlnější. Bavlněné jsou výjimečně pohodlné, ale mají nižší odolnost, takže se spíše vrhněte po umělých vláknech (nebo lze zvážit i bavlnu z umělých vláken).

V případě, že síť neplánujete používat pouze v létě, je třeba brát v úvahu nízké teploty. V případě, že v ní odpočíváte a chladný vzduch vám chladí spodní část zad, může to být nejen nepříjemné, ale zaděláte si na zánět ledvin a svalů. Jednou z možností je dát do sítě podložku, nebo mít síť s podšívkou…

Před koupí byste měli vědět…

garden hammock 2

  • Houpací síť / hamaky – Tyto dva pojmy vás budou mást, ale v podstatě jde o totéž. Ať je to jakkoli, někteří prodejci mohou houpací síť označovat jako síť, která se používá při kempování.
  • Vhodná poloha – Ne každý ví, že si musíte v sítích najít správnou polohu. U nevyztužených modelů je vhodné ležet diagonálně, abyste se jednoduše nezamotali. Ve zpevněných modelech budete moci ležet rovně.
  • Ukotvení – Pokuste se koupit zahradní síť s vhodnými ukotveními. V případě, že je nemá, měli byste je zakoupit zvlášť. Správné uvázání dá pozor na to, abyste například nepoškodili stromy ve vaší zahradě.
  • Nezapomeňte na doplňky – Pokud si berete síť na kempování, kupte si moskytiéru nebo si vyberte výstavu, která ji již obsahuje, aby vám strašidelné potvůrky nebránily v odpočinku. Hodit se může i kryt proti dešti.
  • Důležitá je hygiena – Řadu modelů lze prát v pračce. Nade vší pochybnost se ujistěte, že je materiál čistý, a jakmile ho nebudete delší dobu používat, uložte ho do sucha, aby se nezačala hromadit plíseň. Ideální volbou je mít i vak, aby houpací síť na zahradu zůstala čistá.