Je elektrické vozítko pro děti bezpečná zábava?

Každý rodič jistě dobře ví, že při výběru hraček pro své děti se musí řídit především bezpečnostními ohledy. Proto než je daná hračka skutečně v košíku a v rukou dítěte, podrobují ji mnoha rozborům a přemýšlejí, zda bude její používání dítětem skutečně extrémně bezpečné.

 

Nelze však popřít, že se na trhu s dětskými hračkami objevují stále nové produkty. Poslední období přineslo výrazný nárůst obliby elektrických vozítek pro děti. Děti je milovaly, ale rodiče k nim přistupovali poměrně chladně. Jsou tedy auta na baterie opravdu bezpečná a vyplatí se je dávat těm nejmenším?

Elektrické vozítka a jejich princip činnosti

 

Elektrická auta jsou produktem na dětském trhu, který si získal uznání dětí a vyvolal pochybnosti jejich rodičů. Ukazuje se, že je vnímají jako lehkou „extravaganci“ a podivují se nad bezpečností, kterou mohou tato auta zaručit jejich dětem. Ukazuje se však, že celé tajemství spočívá v principu fungování a konstrukce tohoto typu vozidel.

 

Za prvé, „motorem“ je zde elektrická baterie. Samozřejmostí je řada dalších ochran proti přehřátí a dalším škodlivým faktorům tak, aby dítě zůstalo zcela v bezpečí i při trochu delší jízdě. Rychlost, kterou dokážou takováto bateriová vozidla vyvinout, je navíc zanedbatelná, takže se rodiče nemusí bát, že se batole bude cítit jako na skutečné závodní dráze.

 

Samotné bateriové auto je poháněno „ plynovým pedálem “, který zcela ovládá batole. Nicméně s pomocí dálkových ovladačů připojených ke každému modelu mohou rodiče také do určité míry udržovat kontrolu nad vozidlem a reagovat, když jejich batole zajede příliš dopředu. Jak je vidět, jednoduchý a logický princip fungování bateriových vozů znamená, že pro děti nepředstavují sebemenší hrozbu.V našem eshopu najdete bohatou nabídku.

 

Touží vaše dítě po elektrickém autíčku? Udělejte mu radost!

elektricke vozitko pro deti

Pevná konstrukce, která odolá kolizím na dvorku

 

Elektrická auta pro děti se také vyznačují poměrně specifickým designem. Faktem je, že výrobci dobře vědí, že tento typ vozu mohou mladí řidiči využívat poměrně intenzivně. A co víc, také moc dobře vědí, že se jim může stát nejeden střet.

 

Vysoké chodníky, stromy v parku, nebo třeba plot – to vše budou muset auta na baterie vydržet. Proto používají nejkvalitnější materiály , které se vyznačují odpovídajícími vlastnostmi tlumení nárazů. Jde skutečně nejen o zajištění odolnosti vozidla, ale také o dodatečnou ochranu malého řidiče před případnou kolizí. Jak tedy vidíte, opět o bezpečnosti takových hraček nelze pochybovat.

Tiché pneumatiky jsou také úlevou pro rodiče

 

Posledním aspektem batolecích vozidel pro batolata jsou jejich pneumatiky . Jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, který je nejen extrémně odolný, ale také účinně tlumí veškeré zvuky. Díky tomu bude bláznivá jízda batolete i doma extrémně tichá a klidná.

 

Ve výsledku to rozhodně nezkazí odpolední spánek vašich rodičů. Takové pneumatiky také nezanechávají na parketách nevzhledné stopy, takže výhody jsou v tomto bodě pro obě strany. Takový nákup si jistě podmaní srdce každého batolete, které začne dobrodružství se svou první čtyřkolkou.

 

Vyberte elektrické vozítko či praktickou tříkolku jako dárek.