Kočárek pro panenky

Přichází období, kdy mnozí rodiče začínají zvažovat koupi kočárku pro panenky. U někoho tato potřeba vyvstane celkem rychle, kolem prvních narozenin, u jiného až o rok či několik let později. Výrobci doplňků a hraček pro děti tato očekávání nenechávají bez odezvy. Vyrábí celou řadu kočárků přizpůsobených potřebám dětí různého věku. Náklady na kočárky pro panenky se pohybují od cca 400 Kč až po dokonce 5000 Kč. Lze však pořídit ilevnější použitý kočárek a mnohem dražší než průměrné kočárky nabízené světovými výrobci. Na co si dát při výběru pozor?

kočárek pro panenky_2

Pro koho je kočárek určen?

Na začátku se vyplatí znát účel využití kočárku. Na trhu jsou již modely věnované dětem něco málo přes rok, ale i ty, které zvládnou hrát pětileté a starší batolata. Hlavním rozdílem mezi nimi je velikost. Nejnižší jsou kočárky pro nejmenší a větší a masivnější ty pro větší děti. Je pravda, že modely určené pro větší děti mají často nastavitelnou rukojeť, ale dvouleté dítě může mít s řízením pětiletého kočárku potíže.

Pokud však pořizujeme klasickou verzi kočárku pro roční dítě, měli bychom se připravit na to, že holčička si s ním podle představ začne hrát až zhruba za půl roku nebo dokonce kolem druhých narozenin. Pro nejmenší děti se proto doporučují kočárky , které jsou stabilní a odolnější proti poškození a zároveň pomáhají batoleti, které ještě plně nechodí.

Kočárek pro panenku má mnoho podob. Od malých hlubokých po golfové hole.

Materiál, ze kterého je kočárek vyroben

Kočárek pro panenku lze vyrobit různými způsoby. Existují tři základní typy: proutěné kočárky, které jsou určeny spíše pro domácí použití, dřevěné kočárky, se kterými se dobře pracuje doma i venku, v pěkném suchém počasí, a modely látkové a plastové, nejuniverzálnější, přizpůsobené nejčastěji použití doma i mimo něj.

Pro jednu panenku nebo pro dvě

Další otázkou, kterou si musíte položit, je, zda chcete koupit kočárek pro jednu panenku nebo pro dvě. Na trhu jsou modely pro „panenky dvojčata“.

Typ a počet kol

Pokud teď při čtení těchto tipů máte dojem, že vybíráte kočárek pro dítě a ne kočárek pro panenku, vůbec se nedivíme. Tím výčet otázek nekončí.

Při rozhodování si určitě dejte pozor na to, zda preferujete model kočárku pro panenky na čtyřech nebo třech kolech. Mají to být méně kvalitní, ale levnější plastová kolečka, nebo odolnější a rozhodně tišší a neškrábající kolečka z pěnového PVC. Další otázka: preferujete otočná kola pro větší děti nebo ne. První jmenované mají tu výhodu, že usnadňují jízdu na menších plochách.

Široký výběr kočárků u nás na eshopu

kočárek pro panenky

Typ kočárku

Kočárky se liší i určením. Na trhu jsou stabilní hluboké kočárky, vážící kolem dvou kilogramů (a pro větší děti i kolem pěti kilogramů), ale i lehké kočárky a dokonce i golfové hole. Většinu z nich lze jednoduše složit a umístit pod kočárek.

Existují také takzvané multifunkční kočárky. Pořídit si můžete například třífunkční a čtyřfunkční kočárek pro panenku: kombinace kočárku, hlubokého kočárku a dokonce i nosiče na přenášení za rukojeť nebo na kolečkách v jednom. Některé sety jsou navíc obohaceny o naučné podložky, ale i deky a povlečení do kočárku. Většina má košík pod kočárkem a tašku na zavěšení přes madlo kočárku.

Rozdíly jsou také v barvách (které je prakticky neomezené, i když odstíny růžové a červené samozřejmě dominují) a v motivech použitých při výrobě kočárku (např. oblíbený motiv Hello Kitty).