Elektrická vozítka pro děti – proč jsou tak populární?

Děti rády napodobují dospělé. Stejně jako jejich rodiče chtějí telefonovat, vařit, žehlit a samozřejmě řídit auto. Proto výrobci hraček, kteří splňují očekávání rodičů, chtějí plnit sny nejmenších a starat se o jejich rozvoj, již léta prodávají hračkářské mobilní telefony, minikuchyňky, plastové žehličky, ale i autíčka na baterie.

Elektrická vozítka pro děti jsou velkou radostí pro každého automobilového fanouška a nejen to. Existuje spousta verzí vozidel: luxusní auta, motocykly, tahače, čtyřkolky, traktory, závodní auta a dokonce i bagry. Byly navrženy tak, aby připomínaly tyto autentické, "dospělé" modely. Sní vaše dítě o růžovém Audi nebo zlatém Mercedesu? Nebo by se možná chtěl stát řidičem kamionu jako táta? Pomozte mu splnit jeho sny! Dětská radost a skvělá zábava zaručena. Je to také skvělá zábava pro rodiče, zejména tatínka, který může ovládat auto pomocí dálkového ovladače.

Je elektrické auto vhodnou hračkou pro děti?

Není to jen splněný dětský nebo tatínkův sen. Je to také hračka, která i těm nejmenším pomůže cítit se nezávisle. Zároveň učí vnímavosti a reflexu rozhlížet se na silnici.

Starší děti, které již zvládnou samy řídit vozidlo, mají možnost získat schopnost bezpečně řídit a dokonce se naučit základní pravidla silničního provozu. Hraní s tímto autem je skvělý způsob, jak strávit společný čas s tátou, který začíná zavádět komfort do světa motorismu. Takové nevinné začátky mají šanci vyústit v vášeň pro život.

Vyberte pro své dítě elektrické vozítko v různých barvách.

Dobíjecí vozidla přizpůsobená věku dítěte

Při výběru konkrétního modelu pro dítě musíte nutně vzít v úvahu věk mladého řidiče. Vozy se liší velikostí, hmotností a výkonem. Pro nejmenší 2-3leté děti se doporučuje vozidlo, které lze ovládat zvenku pomocí přídavného dálkového ovladače. Díky tomuto řešení mají rodiče jistotu, že nezpůsobí žádnou kolizi a nebude je muset pronásledovat. Modely pro 2leté děti mají většinou profilovaná sedadla a 5-ti bodové pásy, které zajišťují správné držení těla a bezpečnost.

Pro 4leté děti dobře fungují jednomotorové vozy s pohonem zadních kol. Starší předškoláci mohou řídit auto s pohonem 4 kol a dvěma elektromotory, které vozidlo zrychlí až na 10 km/h. Volitelně mohou mít bezpečnostní pásy a řadicí páku.

Kupujete elektrické vozítko pro děti? Tohle si musíte zapamatovat.

  • Auta se liší hmotností, výkonem baterie, rychlostí nabíjení a dobou provozu. Větší napětí znamená větší rychlost, ale to jsou obvykle parametry, které je třeba volit podle věku dítěte.

  • Při koupi auta pro dítě ve věku 2-3 let si dejte pozor na tzv funkce volného startu. Motor v něm zrychluje postupně, aby řidiče nevyděsil a zvykl si na provoz.

  • Důležitým faktorem může být také hladina akustického tlaku, zejména u citlivých dětí a pokud bude vozidlo občas používáno v interiéru.

elektricke vozitka pro deti

Nejdůležitější parametry vozu

  • Má být auto jednoduché nebo dvojité? - Jednomístná auta jsou lehčí a mohou jet rychleji než ta, která umožňují vzít spolujezdce. Dvoumístné modely mají větší nosnost a jsou nenahraditelné v domácnostech, kde jsou dvě děti podobného věku.

  • Hmotnost dítěte je z hlediska bezpečnosti nesmírně důležitý faktor. Je dobré vybrat model, který bude mít „rezervu“ a déle vydrží, ale nerozhodujte se pro dopravní prostředek, který se pro vaše batole při koupi nehodí, protože nemožnost plnohodnotného využití hračky je rychlá cesta ke zbytečné frustraci .

  • Značka auta – na trhu seženete mnoho elektromobilů pro děti. Vyplatí se však vybírat mezi značkovými. Hračky podepsané BMW, Audi, Mercedes, Bentley, Volkswagen nebo Jeep jsou nejvyšší kvality. Jsou vyrobeny z prvotřídního plastu a na celý mechanismus se vztahuje záruka. Vozidlo tohoto typu je nemalé náklady, takže nemá smysl riskovat, že dětskou radost nečekaně přeruší porucha nebo první náraz.

  • Extra vybavení - auto lze vybavit MP3 přehrávačem, bluetooth, FM rádiem, slotem na SD kartu, USB portem, tlumiči na obou nápravách a SPZ se jménem.

Kde koupit elektrické vozítko?

Můžete zajít do obchodu s elektronikou, který má taková vozidla ve své nabídce. Objevují se také v prodeji v řetězcích prodejen hraček a dětského zboží. Nejpohodlnější a cenově nejvýhodnější je však nákup přes internet. Velmi velký výběr licencovaných vozidel lze nalézt na www.hrackyzadobrekacky.cz . Abyste snadno vybrali model přizpůsobený vašemu dítěti a vašim potřebám, vyfiltrujte si parametry, které vás zajímají. Pokud si nejste jisti, které auto bude nejvhodnější, obraťte se na nás, rádi vám s výběrem pomůžeme.

Naše nabídka zahrnuje širokou škálu modelů. Nenechte si ujít skvělé ceny!