Hledáte odolný zahradní nábytek? Řešením je umělý ratan

Pokaždé když venku panuje krásné počasí, chceme si udělat pěkné chvíle na zahradě, nachystat posezení a trochu zpomalit. Aby vám venku nábytek vydržel, musíte najít správný materiál. Ratanový zahradní nábytek je pro tyto účely nejlepším řešením…

Ratanový nábytek můžete dnes vidět na mnohých zahradách. Skvěle poslouží nejen k posezení u čaje a s knihou, ale také vám neudělá ostudu, když si pozvete na zahradu návštěvu.

Zahradní nábytek ratanový

Ratanový nábytek je stále známější. Je možné zakoupit přírodní i umělý ratan. Přírodní ratan rozhodně není vhodný pro použití pod širým nebem, a to ani v případě, že jej máte pod střechou verandy nebo altánu. Je mimořádně citlivý na změny teplot a velmi rychle křehne. Takže tento typ nábytku mějte doma.

rattan furniture

Umělý ratan není jen vhodný pro snadnější údržbu, ale navíc je výjimečně pohodlný a opravdu i decentní. V každém případě, abyste nebyli zklamáni, vybírejte nábytek špičkové kvality, bez dřevotřískové nebo dřevěné kostry, který může po několika sezónách vzít za své. Kvalitnější ratanový nábytek bohužel něco stojí. Počítejte s tím, že za soupravu odpovídající kvality zaplatíte až padesát tisíc korun. V každém případě vám vydrží řadu let!

Umělý ratan

  •       Umělý ratanový zahradní nábytek vypadá skoro jako přírodní ratan, ale na rozdíl od něj, je dodáván v různém odstínu, na který si vzpomenete
  •       spolehlivě odolává UV paprskům (nevybledne), dešti, ledu a plísním, takže ho budete mít na své zahradě nebo terase po celý rok
  •       jednoduchá údržba – nevyžaduje žádnou mimořádnou péči, případnou nečistotu pouze otřete vlhkým hadříkem
  •       recyklovatelný – umělý ratan je 100 % recyklovatelný
  •       jednoduchá péče – díky své lehkosti jej budete moci přemístit kamkoli, a to i bez pomoci dalšího člověka

Co hledat při nákupu ratanového nábytku

Ratanový nábytek je položkou, která by měla sloužit co nejdéle, v ideálním případě po několik let bez ztráty krásy a funkčnosti. Proto doporučujeme nakupovat u prověřených prodejců, kde je zaručená kvalita a kde jsou schopni výrobky důkladně otestovat. Navíc bychom se měli řídit délkou záruční doby – vybrané obchody nabízejí na ratanový nábytek až sedmiletou záruku.

rattan furniture 2

Protože standardní dvouletá záruka je v tomto případě nanic. Jen díky tomu zjistíte, že výrobce svému výrobku nevěří, a tudíž není kvalitní! Měli byste si také zjistit, jaké příslušenství je zahrnuto v ceně nábytku a které k němu ještě musíte pořídit. Jedná se především o polštářky a polstrování, které zvyšuje pohodlí, ale i cenu ratanového nábytku.

Jak se starat o ratanový nábytek?

Výhodou umělého ratanu jsou zanedbatelné nároky na údržbu. Tento nábytek by neměl být vystaven teplotám nad 40 °C a v zimě pod 40 °C. Obvykle proto, že materiál křehne kvůli mrazu. Čas od času, v závislosti na čistotě prostředí, ve kterém je nábytek umístěn, jej omyjte vlažnou mýdlovou vodou. Nižší nároky jsou jedním z hlavních důvodů, proč je ratanový nábytek tak oblíbený.