Realistické panenky

Poslední studie dokázaly, že hra s panenkou vyvolává u dítěte zájem o pocity a emoce druhých. Imaginární hry s panenkou pomáhají tvořit a zdokonalovat sociální dovednosti dítěte a podporují jemnou motoriku. Empatie a první známky empatie se projevují už věku dvou let. Holčičky kolem 2 let se zajímají o hru s panenkou a starají se o ni, dávají jí papat, ukládají ji spinkat a hladí ji. Hračky a hlavně realistické panenky pomáhají malým holčičkám pochopit, jak funguje svět kolem.

V budoucím automatizovaném světě plném umělé inteligence budou sociální dovednosti „zlato“. Dítě tyto dovednosti nezíská s ledajakou hračkou. Panenka by se měla co nejvíce podobat člověku, a proto v poslední době zažívají realistické panenky takový „boom.“

Panenky kdysi a dnes

Hračky a panenky obyčejných lidí ve starověku měly podobu zvířátek a používaly se přírodní materiály. Na výrobu lidé používali dřevo, slámu, len a konopí. Před figurální tvorbou měli respekt, panenky jako figurku považovali za amulet, a jelikož věřili, že jim může ukrást duši přes oči, panenky tvořily bez oček. Kdysi v minulosti plnila bříška panence různými luštěninami, rýží a také voňavou levandulí.

Realistické panenky mají podobu skutečného dítěte. Vaše dítě si tuto panenku okamžitě zamiluje.

realistické panenky

Realistické panenky vs. klasické panenky

Klasické panenky nemají většinou žádné funkce a jejich tvářička ani proporce tělíčka nejsou anatomicky správné. Na těle nemají žádné záhyby a dokonce jejich očka vypadají mdlá.

Realistické panenky jsou vypracovány do detailu anatomicky správně, mají realistické rysy obličeje i tělíčka. Na těle mají záhyby, některé mají slzy, slínky a jejich tvářička bývá ručně malovaná, takže každá panenka je originál. Panenky mají také na tváři pihy a lesk na rtech. Očka jsou vsazena a mají nádherné realistické barvy, září a panenky mají také řasy. Vlásky panenky jsou ručně vsazeny a vytvořeny z kvalitního nylonu, který je nehořlavý.

Pokud hledáte krásnou panenku, se kterou bude vaše holčička vyrůstat a bude její věrnou kamarádkou, vyberte si z naší nabídky realistických panenek.

Výběr správné realistické panenky

Panenka hraje v životě dívky důležitou roli, takže při její koupi zohledněte věk vaší malé princezny. Také dávejte pozor na její velikost i váhu, aby s ní holčička uměla snadno manipulovat. Pozornost soustřeďte i na to, zda malá princezna touží po panence, kterou může koupat, česat, krmit a převlékat. A u dětí s alergií na prach je závažným faktorem také čištění panenky.

Panenky podle věku dítěte

Pro děti do jednoho roku vybírejte látkovou panenku. Materiál takové hračky musí být kvalitní a na dotek jemný. Měkké tělo a nízká váha umožňují děťátku s první panenkou snadnou manipulaci. Přikloňte se k jasným barvám a usměvavému výrazu obličeje, které přitahují pozornost a zájem dětí.

Pro rozvíjení jemné motoriky dětí jsou skvělým prostředkem didaktické panenky . Při jejich oblékání, svlékání se děti učí zapínat knoflíky, zip, zavazovat šňůrky.

Asi v 18 měsících dívky začínají imitovat roli matky. Při hře s panenkou opakuje malá maminka všechny činnosti, které prožívá sama. Panenku krmí, uspává, koupe, vozí. Pozornost pečlivých malých maminek poutají panenky s vzezřením miminka.

Ve věku asi 3 let si pozornost dívek získávají panenky s realistickými rysy, kterými připomínají skutečné dítě. Panenka je, pláče, směje se, pije, čůrá a je schopna imitovat další činnosti typické pro dítě.

Podívejte se na naši nabídku panenek

Pro koho je realistická panenka určena?

Panenka se může stát věrnou kamarádkou, ale také vám pomůže připravit starší dítě na příchod sourozence. Asi do období 3 let přináší hra s panenkami velkou radost nejen dívkám, ale také chlapcům. Podobně jako dívky při hře kopírují chování matky, kluci imitují roli otce v rodině. Při hrách s panenkou dokážou děti snáze vyjádřit své pocity, postoj ke konkrétní situaci, která je trápí, a proto jsou panenky stejně důležité v životě dívek i chlapců.

Doplňky k panence

Rádi byste dětem dopřáli víc zábavy s oblíbenou realistickou panenkou? Děti rády panenku oblékají do šatů a pyžamka, češou vlásky, přebalují plenočky, krmí s lahví s mlíčkem, kočárkují a uspávají v postýlce. Na výlety si mohou děti panenku vzít v přenosném látkovém košíku, který je vhodný i jako postýlka s peřinkami na přikrytí, aby panence nebyla zima.

Co může být víc než vidět spokojené děťátko s oblíbenou hračkou, se kterou si hraje a napodobuje tak chování dospělých? S panenkou od nás bude vaše děťátko vyrůstat a bude na ni díky realistickému vzhledu po celý život.