Jaká zahradní houpačka pro dítě? Která je nejlepší? Kterou si vybrat?

Rodiče je mohou snadno realizovat nákupem různých zahradních doplňků pro své děti. Malé pískoviště, trampolína, nafukovací bazének a samozřejmě houpačka. Typ houpačky bude záviset především na věku dítěte. Nejmenší děti se mohou houpat v plastových houpačkách, starší a těžší děti na dřevěných a kovových. Houpačky se liší nejen materiálem, ze kterého jsou vyrobeny, ale také typem sedáku, řetízků a doplňkového příslušenství, které lze namontovat společně s houpačkou.

Zahradní houpačky pro děti - typy

V základním dělení se houpačky dělí podle materiálu, ze kterého jsou vyrobeny.

  • Kovová zahradní houpačka - Kostra houpačky je vyrobena z kovu, na kterém je zavěšeno sedátko. Sedák může být kovový, dřevěný nebo plastový. Zavěšují se na kovový rám pomocí řetízku, provázku nebo kovových tyčí. V posledním případě bude houpání tuhé - dítě se bude houpat tam a zpět. Tento typ sedačky je však nejstabilnější a může být dobrým řešením pro děti, které své samostatné houpací dobrodružství teprve začínají. Kovovou houpačku s pevně zavěšeným sedákem velmi snadno houpete sami.

  • Dřevěná houpačka - Klasická houpačka, která dokonale zapadne do krajiny zahrady. Sedák může být stejně jako v případě kovové houpačky vyroben z různých materiálů. Většinou se zavěšuje na provázek nebo řetízek. Dřevěná houpačka může být prvkem domácího mini hřiště, protože k houpačce lze namontovat skluzavku nebo domeček se žebříkem.

  • Plastová houpačka - je určena pro menší děti kvůli jejich nižší hmotnosti. Plastovou houpačku lze umístit na zahradu nebo doma. Plastové sedadlo má obvykle tvar desky nebo židle. Sedačka je obvykle připevněna k rámu houpačky pomocí provázku.

Mezi kovovými a dřevěnými houpačkami lze rozlišit několik typů houpaček. je k dispozici:

  • Skládací houpačka - je to velká rodinná houpačka, na které se může houpat více lidí. Malé děti by si na takové houpačce měly hrát pod dohledem dospělých.

  • Kulatá houpačka - Řeč je o sedadle na kole, kterému se také říká čapí hnízdo. Je kulatý a skládá se z rámu a šňůrek (které tvoří pavučinu, na kterou může dítě sedět nebo ležet).

  • Houpačky k roztočení - To je možné mimo jiné, když je sedačka namontována na jednom laně nebo řetězu.

Spolehlivá houpačka vydrží mnoho let. Vyberte si z naší nabídky.

houpačka detska

Jak vybrat houpačku vhodnou pro věk dítěte?

Houpačky pro děti jsou konstruovány tak, aby byla zajištěna bezpečnost dětí. Mají zádovou opěrku a bezpečnostní pásy, zatímco houpačky pro větší děti mohou mít podobu obdélníkového sedáku zavěšeného na rámu a bez jakékoli další ochrany.

  • Jaká houpačka pro miminko? Pro děti od šesti měsíců jsou určeny houpačky a plastové houpačky se sedátkem ve tvaru křesílka, které má oporu pro záda dítěte a bezpečnostní pásy proti vypadnutí. Kromě těchto dvou typů dětské houpačky je oblíbená obousměrná houpačka. Mají velmi měkký sedák, který lze nastavit do několika poloh. Bezpečnostní pásy chrání dítě před vypadnutím z houpačky a hračky pro miminka , které jsou součástí sady, spolu s melodiemi vycházejícími z houpačky miminko zaujmou a pomohou usnout. Miminka lze také houpat v kolébkových houpačkách, které mají několik úrovní rychlosti houpání. Nejmodernější modely dokážou samy odečíst i váhu dítěte.

  • Jaká houpačka pro 2leté dítě? Dvouleté děti by si měly hrát na houpačce, která má bezpečnostní sedátko. Sedačka pro dvouleté dítě může být plastová, kovová nebo dřevěná – důležité je, aby bylo dítě zajištěno bezpečnostními pásy nebo mělo zádovou opěrku v podobě rámu sedáku (kyblíkové sedačky). U takto malých dětí by při hře na houpačce měli být vždy přítomni rodiče.

  • Jaká houpačka pro větší děti? Děti od tří let se mohou houpat téměř na jakémkoli typu houpačky - od klasických dřevěných a kovových, přes houpačky s kulatým sedákem, také desková sedátka upevněná na rámu houpačky. Čím jsou děti starší, tím více kaskadérských kousků na houpačce zkoušejí. Houpání ve stoje nebo točení na speciálním sedadle je pro děti běžný způsob trávení času na houpačce. Pro větší děti můžete pořídit houpačku se skluzavkou nebo domeček, který se může stát místem každodenní hry.

Dvojitá zahradní houpačka pro děti

Existují tři základní typy dvojité zahradní houpačky. První je dřevěná nebo kovová houpačka, na které jsou zavěšeny dvě sedačky vedle sebe. Sedáky mohou být různé – kulaté, ve tvaru židle s opěradlem nebo ve tvaru prkna. Druhým typem je houpačka s jedním sedákem, ve které sedí dvě děti současně. Dvojitá zahradní houpačka je dobrým řešením pro rodiče více dětí, ale i pro rodiče jedináčků - dítě si může hrát na dvojité houpačce společně s kamarády. Třetím typem dvojhoupačky je tzv. balanční houpačka. Dvě děti sedí na opačných stranách houpačky. Každé z dětí se vznáší střídavě nahoru a dolů.

Jaká exkluzivní zahradní houpačka pro dítě?

Klasické houpačky lze zakoupit i v našem internetovém obchodě. Kromě modelů vyráběných ve větším měřítku si můžete pořídit exkluzivní houpačku z ratanu nebo jiných druhů dřeva. Exkluzivní zahradní houpačky mají originální design, vyznačují se jedinečnými a fantazijními tvary, které dodají zahradě originalitu a styl.

Na co si dát pozor při koupi houpačky?

  • Zahradní houpačka, v jaké výšce? Houpačky určené pro miminka a malé děti jsou nízké, protože se na nich mohou houpat pouze malé děti. Výška houpačky pro větší děti i dospělé se pohybuje od 180 do cca 230 cm. Pokud jde o dětské sedačky, často lze jejich výšku upravit.

  • Pro nejmenší děti může být ve tvaru prkna zavěšeného na provázku nebo řetízku k rámu houpačky. K dostání jsou i sedačky ve tvaru křesla nebo židličky - pro menší děti s tzv. pojistkami. kyblíkové sedačky (dítě se do takové sedačky posadí), pro větší děti sedačka s opěrkou. Sedák může mít podobu houpací sítě nebo kruhu (tzv. vraní hnízdo), ve kterém si děti mohou hrát na houpačce na pevném copu ze silného lana. Rodinné houpačky mají sedátka ve tvaru lavice nebo pohovky.

  • Jaké rozměry? Houpačky mají různé rozměry podle typu. Rodinná houpačka může být dlouhá 2 metry a vysoká až 230 cm, dětské houpačky jsou mnohem nižší. Rozměry sedačky v houpačkách by měly být přizpůsobeny velikosti dítěte, aby sedačka nebyla příliš malá a těsná.

  • Jaké dřevo? Dřevěné houpačky jsou obvykle vyrobeny z borovice nebo smrku.

  • Jaký řetěz? Sedačky se montují pomocí speciálního řetězu, někdy nazývaného houpací řetěz. Jeho tloušťka závisí na účelu houpačky a jejím očekávaném maximálním zatížení.

Vyberte si kvalitní houpačku z našeho sortimentu za skvělé ceny.

Jaké příslušenství k zahradní houpačce?

Koncept příslušenství k zahradní houpačce může zahrnovat šrouby, řetězy, háky a další kovové díly sloužící k montáži. K příslušenství zahradních houpaček patří také všechny druhy podušek na dřevěná a kovová sedátka (zejména v případě velkých rodinných zahradních houpaček). K houpačce lze dokoupit speciální kolečkové sedátko - děti si na tomto typu sedátka hrají rády. Mezi další doplňky, které lze na houpačku namontovat, patří skluzavka, žebříky a domeček, který může stát vedle houpačky nebo být součástí setu, který je mini hřištěm.