Domeček pro panenky jako vysněný dům pro budoucí slečny

Domeček pro panenky je v životě mladé slečny mnohdy nezbytný a jindy velmi krásný dárek. Tímto způsobem můžete udržet dítě od displeje ještě nějakou dobu a dodat mu trochu fantazie a štěstí. Domečků je ovšem velké množství, a tak zkuste nechat dítě, aby si vybralo samo.

Jak vybrat domeček k hraní?

Aby byl výběr domečku pro panenky co nejjednodušší, odpovězte si na několik základních otázek, jako jsou:

  • Pro koho jej pořizujete? Domečky pro panenky rozlišujeme v případě, že je pořizujete pro mladší nebo starší dítě.
  • Jaký materiál preferujete? Přikláníte se k přírodnímu vzhledu, nebo byste se přiklonili k barevnějšímu plastovému modelu?
  • Jakou velikost byste chtěli? Kolik máte pro domeček místa? S jak velkými panenkami si vaše dítě hraje?
  • Chcete jej mít předem naplněný nebo prázdný? Potřebujete domeček pro panenky s příslušenstvím nebo bez něj?
  • Kolik můžete za domeček pro panenky utratit? Náklady se odvíjí od materiálu, rozměru a vybavení!

Domeček pro panenky se vybírá dle věku dítěte

Věk dítěte rozhoduje o hodně věcech, a nyní o velikosti domečku pro panenku, stejně tak o pevnosti. Domečky pro panenky jsou rozumné hračky pro děti od zhruba 3 let, ale mnohdy jsou k dostání i modely pro mladší děti.

Dollhouse

Domeček vhodný pro malé děti

Pro mladší děti vybírejte domeček pro panenky, který je méně složitý, s méně subtilními prvky a hlavně pevnější. Domečky pro panenky určené pro mladší děti podléhají přísnějším podmínkám. Obsahují větší části, u kterých nehrozí, že je dítě může nechtěně vdechnout nebo spolknout. Jsou vyrobeny z certifikovaných materiálů pro děti mladší 3 let.

Domeček vhodný pro starší děti

Tyto děti ocení velké domečky pro panenky s obrovským prostorem na hraní. Čím je dítě starší, tím více vyhledává subtilní prvky. Proto pro své dítě pořiďte domeček s bohatým nábytkem a dalšími dekoracemi, které jsou po vzoru běžné rodiny. V případě, že bude obsahovat nádobí v kuchyni, šampony v koupelně nebo ozdoby na oknech, věřte, že děti budou nadšené.

Na výběr máte ze dvou materiálů

Domečky pro panenky jsou v drtivé většině vyrobeny ze dřeva nebo plastu. Oba materiály mají něco do sebe a obecně platí, že dřevěné domečky pro panenky bývají pevnější, ačkoli plastové modely nabízejí propracovanější zpracování.

Dollhouse

Jaký tvar, rozměr a vybavení můžete doma mít?

Domečky pro panenky mohou mít různé tvary, velikosti a vybavení.

Domek nebo třípatrová vila?

Z hlediska konstrukce může mít domeček pro panenky řadu tvarů, od klasických, dvoupatrových nebo dokonce třípatrových modelů až po extravagantní usedlosti s verandou a garáží. Mezi malými slečnami je rozšířené království pro princezny.

Rozměry domečku pro panenky?

Velikost domečku pro panenky přizpůsobte věku a vzrůstu dítěte, protože s ním může i růst. Zaměřte se na kvalitu zpracování. Domeček pro panenky by se neměl snadno převrhnout, měl by být stabilní, neměl by mít ostré hrany a měl by být dostatečně pevný! Přemýšlejte také o tom, kam bude domeček pro panenky umístěn a zda k němu bude mít dítě dobrý přístup.

Chcete pro své dítě něco jedinečného? Zkuste vlastní výrobu

Pokud vás nabídka neinspiruje, pokuste se využít svých dovedností a uměleckého ducha – a vytvořte domeček pro panenky vlastníma rukama! Použijete krabici od ovoce, krabici od bot nebo MDF desky. Ale nejznámější a nejvíce využívaný domeček pro panenky je z kartonu, ze kterého budete moci pomocí lepidel, nůžek a trochy barvy vytvořit krásný domeček pro panenky. Ale lze využít i jiné materiály…